PartsPoint versterkt positie in Roosendaal met overname JTC Automaterialen | PartsPoint Overslaan en naar de inhoud gaan

PartsPoint versterkt positie in Roosendaal met overname JTC Automaterialen

JTC Automaterialen in Roosendaal wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB). De grossiersvestiging wordt volledig geïntegreerd binnen PartsPoint en zal worden samengevoegd met de bestaande PartsPoint vestiging in Roosendaal.

PartsPoint Roosendaal zal per 1 december 2022 samengevoegd worden en verder gaan op de locatie van JTC aan de Leemstraat 11. Hiermee ontstaat een PartsPoint vestiging met ruim 2.000 m2 aan automaterialen en 3.000 autobanden op voorraad. Om een optimale beschikbaarheid te garanderen rijden er elke dag zeven PartsPoint bezorgauto’s in de regio om klanten te bezoeken en te voorzien van hun bestellingen.

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat weten: “Met de overname ontstaat één toekomstbestendige XXL PartsPoint vestiging in Roosendaal en zijn we meteen marktleider in de regio. We zijn ook enorm verheugd dat het geweldige team van JTC zich bij ons voegt en gelooft in onze kracht en visie.”

Tim Coppens, eigenaar van JTC Automaterialen in Roosendaal vertelt: “Enige tijd geleden sprak ik Cor Baltus (CEO AAGB) over de uitdagingen die een vrije grossier tegemoet ziet. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen. Door de overname zijn we een sterke partner voor onze klanten, ook omdat alle personeel mee gaat.” 

JTC maakte al deel uit van het Precisium grossiersnetwerk van Alliance Automotive Trading, onderdeel van AAGB, en is daarmee geen onbekende. De grossiersformule is een netwerk van onafhankelijke grossiers die nauw samenwerken binnen een netwerk met internationale slagkracht en hun inkoop grotendeels centraliseren bij Alliance Automotive Group Benelux.

Naast de service die klanten van JTC gewend waren, profiteren ze ook van de investeringen die AAGB de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf. Met het complete assortiment inclusief het eigenmerk NAPA, de state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en concepten.