8 tips om techneuten te vinden en binnen te houden | PartsPoint Overslaan en naar de inhoud gaan

8 tips om techneuten te vinden en binnen te houden

Technisch personeel vinden, binden en behouden is niet eenvoudig. En het tekort aan technici zal alleen maar verder stijgen. Benieuwd hoe u voor voldoende medewerkers kunt zorgen in uw autobedrijf? En hoe u uw team tevreden en gemotiveerd houdt? Hier volgen acht tips om mensen te vinden en te behouden. 

Monteurs vinden 

Tip 1 – Investeer in stagiairs
Leerling-monteurs zijn de toekomst van uw bedrijf. Stagairs begeleiden kost tijd en energie, maar is een mooie manier om jong talent aan uw universele garage te binden. 

Tip 2 – Verspreid een vacature via verschillende platforms 
Plaats de vacature op uw website, social media en vergeet ook niet uw Google Bedrijfsprofiel.

Leden van een garageformules hebben ook toegang tot verschillende platforms waarop vacatures geplaatst kunnen worden. Maak daar gebruik van. Veel formules bieden handige templates voor vacatures.

Tip 3 – Maak gebruik van uw team
Uw mensen zijn uw beste visitekaartje. Laat hen aan vrienden en kennissen in de regio vertellen dat u een vacature heeft. En laat ze uw online vacaturebericht delen.

Tip 4 – Vertel al in de vacature hoe u medewerkers behoudt
Bekwaam personeel behouden, is misschien zelfs belangrijker dan nieuwe medewerkers binnenhalen. Dat binden doet u door al bij het aannemen te vertellen dat u investeert in opleiden. En door te melden wanneer iemand een vast contract kan krijgen en of een dag minder werken ook mogelijk is. 

Monteurs behouden

Tip 5 – Bied perspectief
Monteurs met een gezin stellen vastigheid meer prijs op dan jonge starters. Geef dus duidelijkheid over wanneer iemand een vast contract kan krijgen. Of biedt dat vaste contract direct aan, voordat uw concurrent die goede vakman voor uw neus wegkaapt. 

Tip 6 – Wees flexibel
Een medewerker wordt vader en wil een dag minder werken? Een andere collega vraagt om tijdelijk verlof om te kunnen mantelzorgen? Regel het! Hiermee zorgt u voor loyaal personeel. 

Tip 7 – Motiveer uw mensen
Betrek uw personeel bij uw onderneming. Vraag uw collega’s regelmatig hoe het met hen gaat. Organiseer uitjes. Met dit soort acties houdt u uw mensen enthousiast. Enthousiaste monteurs zijn betrokken, productiever, halen een hoger rendement en zijn minder vaak ziek. Een gemotiveerde medewerker is een tevreden medewerker en die zal niet snel bij de concurrent gaan werken. 

Motiveren kunt u doen met een combinatie van salaris, opleiding, secundaire arbeidsvoorwaarden en een goede werksfeer met fijne collega’s. 

Tip 8 – Zorg dat uw techneuten up-to-date blijven
Houd uw techneuten up-to-date en gemotiveerd door hen opleidingen te laten volgen. Hiermee bespaart u op de lange termijn ook kosten. Want als uw mensen gemotiveerd zijn, blijven ze langer bij u werken en hoeft u geen nieuwe medewerkers te werven en in te werken. En: een bijgeschoolde medewerker maakt minder fouten en heeft minder toezicht nodig. Ook dat levert een kostenbesparing op.