Leasemarkt: een mooie kans voor universeel autobedrijf | PartsPoint Overslaan en naar de inhoud gaan

Leasemarkt: een mooie kans voor universeel autobedrijf

Het wagenpark verandert. Steeds meer automobilisten kiezen voor de zekerheid van een leasewagen. Wilt u de leasemarkt bedienen met uw universele autobedrijf? Kom dan nu in actie.

Automobilisten zijn steeds meer op zoek naar zekerheid. Dat maakt leaseauto’s tegen een vast bedrag per maand steeds aantrekkelijker. Een leaseauto biedt zekerheid, want voor dat vaste bedrag ontvangt de rijder service en onderhoud. Het zou dus goed kunnen dat een deel van uw particuliere klanten binnenkort overstapt op lease. Kunnen ze dan nog bij uw garage terecht?

Haal meer werk binnen als LeaseProf Servicecenter

Een andere trend is dat steeds meer universele garages hun dealer- en erkend reparateurschappen kwijtraken. Voor deze bedrijven is LeaseProf een mooi alternatief. Dit landelijke netwerk van samenwerkende universele autobedrijven onderhoudt lease- en fleetauto’s in opdracht van leasemaatschappijen. Andere ontwikkeling in zakelijk leasen is het deelauto-concept. Hier kom je als losstaand bedrijf niet tussen, maar wel via LeaseProf. 

Blijf bij in de nieuwste technieken

Ruim 60 procent van alle nieuw verkochte auto’s is een leaseauto (bron: VNA). Meer dan de helft hiervan is elektrisch. LeaseProf-garages blijven bij in de nieuwste technieken. En daar profiteren ook uw reguliere klanten van. De komende jaren zullen zij ook steeds vaker voor een EV kiezen. 

Nieuwe dienst LeaseProf

Sinds kort kunnen LeaseProf Servicecenters occasions aanbieden als private leaseauto. Dit geldt voor auto’s die maximaal 24 maanden oud zijn en maximaal 30 duizend kilometer gereden hebben. Koopt een leasemaatschappij een van uw wagens dan mag u het onderhoud blijven doen. Hetzelfde geldt ook voor nieuwe auto’s. 

LeaseProf garage 

Universele garages die aangesloten zijn bij een garageformule van PartsPoint (Carprof, Autovakmeester, Autoservice Totaal) en die onderdelen bestellen bij Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) kunnen zich ook aansluiten bij LeaseProf. Ook moet u lid zijn van BOVAG en een ROB-Net aansluiting hebben. En een van de andere voorwaarden is dat u minstens één monteur in dienst hebt die bijscholing krijgt via TECH360