Deze experts lossen elke storing op | PartsPoint Overslaan en naar de inhoud gaan

Deze experts lossen elke storing op

De monteurs binnen uw garagebedrijf doen veel verschillende dingen. Ze repareren en onderhouden voertuigen van alle merken. Soms komt er een auto binnen met een complexe storing. Bij het onderzoeken van zo’n storing gaan er vaak veel tijd verloren of komt er per ongeluk door een verkeerd uitgevoerde meting een storing bij. Het vinden van de originele storing lukt uw team niet altijd. Herkenbaar? 

PartsPoint Techniek is dé externe diagnosespecialist voor universele autobedrijven. Ze leveren services voor benzine- en dieselpersonenauto’s, voor HV, EV en lichte bedrijfswagens. Dit doen ze vanuit het diagnosecentrum in Sittard. Een PartsPoint vestiging kan het onderdeel bij u ophalen en terug bezorgen. Ook levert PartsPoint Techniek werkplaats- en inbouwservices bij u op locatie. 

Benieuwd naar de storingen die PartsPoint Techniek oplost? Bekijk onderstaande klantcase. 

Defecte schuifdeur Peugeot 1007

De rechterschuifdeur van een Peugeot 1007 opent niet meer. De monteur van een universele garage vervangt de a-stijl deurcontacten door gebruikte exemplaren. Er treedt een tweede storing op. Het wisselen van de delen haalt niets uit. Ook een nieuw deurslot en een test waarbij de slotontgrendeling van de deuren verwisseld worden, lossen het probleem niet op. 

De universele garage schakelt PartsPoint Techniek in. Daar ontdekken ze bij het uitlezen van de storingsgeheugens dat zowel de BSI als het stuurapparaat van de schuifdeurregeling een harde foutcode geven. De foutcodes van de BSI en deurregeleenheid zijn: 

  • 0467 Deurcontactschakelaar passagierszijde kortsluiting naar massa
  • 046D Slotschakelaar schuifdeur rechts kortsluiting naar massa
  • Deurinitialisatie passagierszijde foutief

Wat maakt deze storing zo complex?

  • De meetpunten zijn goed weggewerkt en daardoor lastig bereikbaar
  • Het meten van de a-stijl connectoren is vrijwel onmogelijk, want ze maken alleen contact als de deuren gesloten zijn
  • Ook de centrale vergrendeling heeft kuren; hij werkt alleen op de linkerdeur. En de elektrische ramen werken aan beide zijden niet. Bij de rechterdeur mist de massapuls. 

De oplossing 

Na montage van een nieuw contact, opende de schuifdeur nog steeds niet. De diagnosespecialist van PartsPoint Techniek controleert de penbezettingen. Geen enkele blijkt te kloppen, sterker nog, ze lijken omgedraaid. De oorzaak? De monteur van het universele garagebedrijf heeft het contact deurzijde vervangen, maar dat aan de voertuigzijde niet. Tijdens vervanging is een lipje van de connector afgebroken. Er is een nieuw kapje geplaatst, alleen 180 graden verkeerd om. 

Het resultaat is verwarrend:

  • Centrale deurvergrendeling werkt weer
  • Elektrische ramen werken weer
  • Schuifdeur werkt nog altijd niet

De monteur bootst met een testlampje het signaal na van de microschakelaar in het rechterdeurslot. Want dat werkt alleen in de linkerdeur. De rechterdeur opent weer. Hiermee wordt uitgesloten dat er nog iets defect is. De verkeerd gemonteerde connector zorgt er ook voor dat de massapuls mist die nodig is om de deur te openen en te sluiten. De monteur van PartsPoint Techniek plaatst een nieuwe connector en het deurslot doet zijn werk weer uitstekend.

Soms lijkt het probleem simpel, maar valt het toch complexer uit. PartsPoint Techniek ondersteunt met technische vraagstukken en het oplossen van complexe storingen. PartsPoint Techniek stelt de diagnose, u bepaalt of u het mankement zelf oplost of dat aan ons toevertrouwt.

Meer weten over PartsPoint Techniek, vraag uw PartsPoint vestiging of lees verder op deze pagina.