Alle PartsPoint vestigingen ontvangen het Erkend Duurzaam label | PartsPoint Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle PartsPoint vestigingen ontvangen het Erkend Duurzaam label

Met trots vermeldt Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) dat alle 94 PartsPoint vestigingen in Nederland gecertificeerd zijn met het Erkend Duurzaam label. Met dit label bevestigen AAGB en PartsPoint dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bedrijfsvoering hoog in het vaandel staat.

Rob Visser Netwerk Directeur PartsPoint Benelux: “Maatschappelijk en duurzaam ondernemen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Met het team leveren wij al jaren de nodige inspanningen om het bedrijf milieuvriendelijk en energiezuinig te maken. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning van deze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden.”

Het Erkend Duurzaam label is hèt duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten en is opgezet met praktische en handzame standaarden die gelden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (lvDM). Het IvDM is in 2008 opgericht door vier grote brancheverengingen: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba. Het instituut heeft de vorm van een stichting en heeft geen winstoogmerk. Uit het oogpunt van goed ondernemerschap willen ze bedrijven uit de mobiliteitsbranche helpen om hun MVO-beleid op orde te krijgen.

Ook op het hoofdkantoor van Alliance Automotive Group Benelux hechten ze veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo maken zij al jaren geen gebruik van plastic op kantoor, zorgen ze dat het personeel genoeg mogelijkheden heeft tot beweging en halen zij hun energie volledig uit windmolens en zijn hiermee gasloos. Ook de 25 Belgische vestigingen, de 6 regionale depots en het hoofdkantoor in Ede is gecertificeerd met het Erkend Duurzaam label. AAGB draagt op deze manier zijn steentje bij aan een steeds belangrijker wordende verantwoorde toekomst. Door deze professionele benadering en investering verwerft Alliance Automotive Group Benelux een nog belangrijkere leidende rol in de automotive aftermarket.

Dat PartsPoint het niet alleen bij woorden laat, is goed te zien aan de de inzet van een aantal zeer millieuvriendelijke elektrisch aangedreven Carvers. De driewielige Carvers Cargo’s zijn geen auto’s te noemen en vallen in de categorie Licht Electrische Mobiliteit. De Carvers worden op diverse PartsPoint vestigingen, in stedelijke gebieden, ingezet om onderdelen duurzaam, snel en efficient, door het huidige drukke verkeer, bij de garage te bezorgen. Voor veel panden wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen, is men aan het kijken naar energieopslag in batterijen en kijkt men naar de rol van de mensen om uitstoot te verminderen en hiermee de druk op het milieu te verlagen.